Sekcja Spławikowa PWKS - Komunikat Organizacyjny Zawodów o Mistrzostwo PZW Okręg w Rzeszowie w 2023 r.

Sekcja Spławikowa PWKS - Komunikat Organizacyjny Zawodów o Mistrzostwo PZW

Okręg w Rzeszowie w 2023 r. Kapitanat Sportowy PZW Okręg w Rzeszowie informuje,

że Sekcja Spławikowa Podkarpackiego Wędkarskiego Klubu Sportowego - Okręg PZW w Rzeszowie

została wyznaczona na organizatora spławikowych zawodów wędkarskich o Mistrzostwo Okręgu PZW

w Rzeszowie.

 

Zawody zostaną rozegrane na zbiorniku Lubelski w Dębicy w dwóch czterogodzinnych turach

zgodnie z aktualnymi Zasadami Organizacji Sportu Wędkarskiego oraz Regulaminem Amatorskiego

Połowu Ryb .

I tura - 13 maj

II tura - 14 maj

 

W zawodach prawo startu mają MISTRZOWIE KÓŁ I CZŁONKOWIE KLUBÓW WKS- SEKCJA SPŁAWIK

- Okręg w Rzeszowie, którzy nie są czynnymi zawodnikami.

 

Rybami zaliczanymi do punktacji będą ryby zgodnie z Regulaminem Amatorskiego Połowu Ryb PZW

obowiązującym w Okręgu PZW Rzeszów. Zawody zostaną rozegrane na „Żywej Rybie"

dlatego przypominamy, że każdy zawodnik powinien być zaopatrzony w siatkę do przechowywania

ryb spełniającą wymagania Zasad Organizacji Sportu Wędkarskiego.

 

Zgłoszenia udziału w zawodach z podaniem kategorii wiekowej, w której będzie startował zawodnik

należy dokonać telefonicznie lub SMS do :

Kol. Jarosław Prus ( tel. 693 135 253) w terminie do dnia 9 maja 2023 r.


Wysokość opłaty startowej za dwie tury zawodów wynosi: 120 zł.

Opłaty startowe należy wpłacić do dnia 9 MAJA 2023 r. tylko indywidualnie na poniższe konto :

PWKS PZW Okręg w Rzeszowie
ul. Akacjowa 36
35-113 Rzeszów
Nr: 76 1240 2614 1111 0010 9624 1131

wraz z dopiskiem: imię i nazwisko zawodnika i „Spławikowe Mistrzostwa Okręgu 2023 ".

 

Dowód wniesienia opłaty należy przedłożyć wyłącznie w formie dokumentu papierowego Komisji

Sędziowskiej i zostanie on dołączony do listy startowej.


Program zawodów :

Sobota 13 MAJA :

6:30 do 7:00 zbiórka zawodników - weryfikacja zgłoszeń, opłat startowego,

7:00 do 7:30 odprawa techniczna, losowanie stanowisk

7:30 do 8:00 rozejście na stanowiska

8:00 do 9:50 I sygnał - wejście na stanowiska i przygotowanie do zawodów,

9:50 II sygnał - nęcenie zanętą ciężką,

10:00 III sygnał - rozpoczęcie zawodów,

13:55 IV sygnał - pięć minut do zakończenia zawodów,

14:00 V sygnał - zakończenia zawodów,

14:00 do 15:00 ważenie ryb i obliczanie wyników, posiłek,

15:00 ogłoszenie wyników I tury zawodów

 

Niedziela 14 MAJA :

7:00 zbiórka zawodników

7:00 do 7:30 losowanie stanowisk

7:30 do 8:00 rozejście na stanowiska

8:00 do 9:50 I sygnał - wejście na stanowiska i przygotowanie do zawodów,

9:50 II sygnał - nęcenie zanętą ciężką,

10:00 III sygnał - rozpoczęcie zawodów,

13:55 IV sygnał - pięć minut do zakończenia zawodów,

14:00 V sygnał - zakończenia zawodów,

14:00 do 15:00 ważenie ryb i obliczanie wyników, posiłek,

15:00 ogłoszenie wyników II tury i całych zawodów, uhonorowanie zwycięzców poszczególnych

kategorii i zakończenie zawodów.


Uwaga !

Uczestnictwo w zawodach jest jednoczesnym wyrażeniem zgody na wykorzystanie i przetwarzanie

danych osobowych w postaci nazwiska i imienia, nazwy drużyny lub koła reprezentowanego przez

zawodnika jak również na wykorzystanie tych danych i wizerunku w relacjach i zdjęciach z zawodów.

W przypadku braku zgody na publikację wizerunku uczestnik nie może zostać dopuszczony do udziału

w zawodach.

 

Administratorem danych osobowych przekazanych przez uczestników zawodów jest PZW

Okręg w Rzeszowie, ul. Akacjowa 36, 35-113 Rzeszów.

 

Serdecznie zapraszamy wszystkich zainteresowanych zawodników do udziału w zawodach

wędkarskich organizowanych przez PWKS.

 

 

 

Ustawienia prywatności

W związku z korzystaniem z tej strony internetowej, na Państwa urządzeniu końcowym instalowane są pliki cookies. Za ich pomocą zbierane są informacje, które mogą stanowić dane osobowe. Klikając „AKCEPTUJ” wyrażają Państwo zgodę na zastosowanie wszystkich plików cookie. Klikając „USTAWIENIA” wyrażają Państwo zgodę tylko na wybrane przez siebie kategorie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.